Internetul mobil în 2017, conform Cisco: 10 miliarde de conexiuni, 134 exabytes de date

06.02.2013
Internetul mobil în 2017, conform Cisco: 10 miliarde de conexiuni, 134 exabytes de date

Standardul LTE este o binecuvântare pentru operatori, care au acum oportunitatea să atragă utilizatori noi către consumul de date promiţând viteze mai mari şi latenţe mai mici, însă rata de creştere a acoperirii 4G va fi mai lentă decât ne-am fi aşteptat.

Conform Cisco, doar 10 procente din numărul total de utilizatori care va fi atins în 2017 vor deţine o conexiune la Internet prin intermediul unei reţele 4G, acoperirea 3G urmând să deţină în continuarea partea leului. În plus, Cisco a inclus în aceste statistici şi reţelele WiMax, ceea ce face ca adopţia LTE sa fie chiar ceva mai mică. În prezent, reţelele 4G acoperă circa un procent din numărul total de clienţi.

Atunci când vine însă vorba de cantitatea de date transferată, reţelele 4G vor acoperi 45 de procente din traficul total de date, în creştere vizibilă de la cele 12 procente actuale.

În 2017, 47 procente din traficul de date vor fi generate de regiunea Asia-Pacific, aceasta urmând să consume 5,3 exabytes pe lună. Această zonă va fi urmată de Statele Unite, care va consuma lunar circa 2,1 exabytes , şi Europa de Vest, cu 1,4 exabytes. Restul regiunilor precum Africa, America Latină şi Europa de Est vor fi în continuare pieţe mici, acestea urmând să-şi aloce mai puţin de un procent fiecare.

Ritmul de creştere al consumului de date pe terminalele mobile va evolua constant cu un ritm de circa 66 de procente pe an, în 2017, terminalele mobile urmând să totalizeze un trafic anual de 134 de exabytes, de 46 de ori mai mult decât în 2010. În acel moment, numărul total de terminale, laptopuri sau tablete conectate va ajunge la 10 miliarde, de la cele 7 miliarde prezente acum pe piaţă, însă numărul total de utilizatori va creşte cu doar un miliard.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News