iWork for iCloud, suita office de la Apple ajunge şi în browser

19.07.2013
iWork for iCloud, suita office de la Apple ajunge şi în browser

În cadrul Worldwide Developers Conference 2013, pe lângă versiunile beta ale sistemelor de operare iOS 7 şi OS X 10.9, Apple a prezentat şi noul serviciu iWork for iCloud. Disponibil până acum doar dezvoltatorilor software, noul serviciu, şi el în versiune Beta, este acum disponibil şi utilizatorilor obişnuiţi.

Lansată în 2005, iWork este suita de aplicaţii de birou de la Apple, aceasta incluzând editorul de text Pages, aplicaţia de calcul tabelar Numbers şi editorul pentru prezentări Keynote. Disponibilă până acum pe platformele OS X şi iOS, iWork şi-a făcut acum loc şi în browser, iWork for iCloud fiind o replică pentru serviciile Google Docs sau Microsoft Web App.

La fel ca celelalte servicii online din iCloud, iWork foloseşte aceeaşi interfaţă exagerat de colorată şi enervant de lentă. Dincolo de acest aspect tehnic, care sperăm că va trece prin aceleaşi schimbări prin care va trece şi interfaţa iOS, se ascunde o versiune surprinzător de complexă a obişnuitei suite desktop.

Interfaţa este una familiară, funcţiile oferite acoperind opţiunile de bază pentru formatarea textului, alinierea acestuia, inserarea de imagini sau desenarea de forme geometrice simple. Fiind încă o versiune Beta, unele funcţii, precum editarea graficelor din Numbers, nu sunt încă disponibile, dar acestea vor fi implementate până la lansarea oficială a acestui produs. Cei care folosesc suita iWork pe iOS sau OS X vor beneficia  şi de integrarea cloud, putând edita toate documentele salvate şi  sincroniza în mod automat toate modificările.

Serviciul iWork for iCloud va fi lansat oficial undeva în lunile care urmează, cel mai probabil împreună cu versiunea finală a sistemului de operare iOS, şi va fi disponibil în orice browser Windows, OS X sau pentru platformele mobile.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News