Katie Couric, una dintre cele mai cunoscute şi bine plătite feţe ale Yahoo!, prinsă că foloseşte Gmail

12.10.2016
Katie Couric, una dintre cele mai cunoscute şi bine plătite feţe ale Yahoo!, prinsă că foloseşte Gmail
Wikileaks a publicat o nouă serie de e-mailuri obţinute de hackeri de la John Podesta, managerul campaniei electorale a lui Hilary Clinton. Nouile dezvăluiri nu mai includ „bombe” de presă despre Partidul Democrat, dar o pun într-o situaţie jenantă pe Katie Couric, una dintre cele mai cunoscute feţe ale Yahoo! şi o persoană care primeşte de la companie un salariu de aproximativ 10 milioane de dolari pe an. 

Dintr-un schimb de mesaje făcut între Couric şi reprezentanţii lui Clinton se vede faptul că Katie Couric foloseşte Gmail, serviciul rival de e-mail de la Google. 

 
Este greu, însă, să o condamni pe Couric pentru asta. Recent, membrii Congresului american le-au interzis angajaţilor să mai folosească Yahoo! Mail, după ce s-a descoperut că Yahoo! a colaborat cu agenţiile de securitate americane NSA şi FBI, scanând mailurile utilizatorilor pentru acestea, şi că serviciul este vulnerabil la atacuri de tip ransomware.
 
Mai mult, Yahoo! a dezactivat în urmă cu câteva zile funcţia prin care e-mailurile puteau fi forwardate automat spre alte conturi, într-o decizie văzută ca o încercare de a-i împiedica pe utilizatori să migreze pe serviciile rivale. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult