Lansarea YouTube Gaming este iminentă

26.08.2015
Lansarea YouTube Gaming este iminentă

Gamerii de pretutindeni vor avea începând de astăzi o nouă destinaţie pentru a viziona materiale video şi transmisii live dedicate jocurilor video. YouTube Gaming va debuta în browser şi pe dispozitive mobile şi va intra în concurenţă directă cu servicii deja consacrate precum Twitch.tv şi Hitbox. Avantajul soluţiei YouTube este faptul că deja este cel mai mare serviciu video din lume şi că majoritatea creatorilor de conţinut deţin deja un canal pe serverele sale.

YouTube Gaming va oferi o interfaţă complet diferită faţă de cea pe care am întâlnit-o până în prezent. Desigur, accentul va fi pus pe conţinutul realizat în timp real, însă materialele deja disponibile vor putea fi de asemenea vizionate prin intermediul noului serviciu. Acest lucru alături de mai multe oportunităţi pentru a câştiga bani din reclame şi sutele de milioane de utilizatori de YouTube din fiecare lună ar putea duce YouTube Gaming spre succes.

Desigur, acest serviciu ar putea să nu aibă tracţiunea dorită. Google a mai greşit în trecut lansând un concurent pentru Facebook mult prea târziu, proiectul Google+ fiind în final un eşec. Spre diferenţă de această încercare, YouTube este deja un loc de întâlnire pentru gameri pe diferite canale, iar YouTube Gaming ar aduce toate canalele orientate către jocuri video într-un singur loc. Dacă acest lucru va fi benefic sau nu comunităţii de gameri vom afla în lunile care urmează. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult