Mark Zuckerberg o face. Câţi utilizatori îşi acoperă, de asemenea, camera web a computerului?

29.06.2016
Mark Zuckerberg o face. Câţi utilizatori îşi acoperă, de asemenea, camera web a computerului?
Mark Zuckerberg, directorul executiv al Facebook, a fost suprins într-o imagine cu camera web a laptopului acoperită cu o bandă. Măsura de securitate este una susţinută şi de fostul consultant NSA Edward Snowden, iar un procent mare dintre utilizatorii de computere fac acelaşi lucru, potrivit unui studiu al Kaspersky Lab. 
 
Citeşte şi: Eşti paranoic în ceea ce priveşte securitatea online? Chiar şi Mark Zuckerberg îşi acoperă camera web a laptopului cu bandă
 
Astfel, pentru a-şi proteja viaţa privată, unul din cinci utilizatori (20%) de internet recunoaşte că îşi acoperă camera web. „Utilă în sine, este important de ştiut că acoperirea camerei web nu poate împiedica interceptarea audio şi proteja utilizatorii de a fi ascultaţi de hackeri sau alte grupări, în cazul în care cineva ar urmări acest lucru”, potrivit unui comunicat al Kaspersky Lab.
 
 
Cercetarea companiei arată şi că peste un sfert dintre utilizatorii de Internet (28%) îşi păstrează datele „sensibile” pe dispozitive care nu au acces la Internet, iar 18% dintre cei chestionaţi spun că încearcă să evite să folosească site-urile populare, precum Google sau Facebook, din cauza informaţiilor personale pe care le colectează. Totuşi, aceasta este o practică obişnuită, întâlnită pe aproape toate site-urile.
 
Sunt şi mulţi utilizatori care nu se tem de ameninţările informatice. Doar 23% dintre respondenţi au spus că se consideră o potenţială ţintă în mediul online, iar 23% au spus că nu li se pare că o soluţie de securitate este necesară.
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult