Maşinile Google Street View pornesc iar la drum prin România

Maşinile Google Street View pornesc iar la drum prin România

Google Street View a fost lansat în România în decembrie 2010, celebrele maşini pentru captură foto panoramică parcurgând până la acea dată 6000 de kilometri de drumuri şi acoperind 8 oraşe importante din România, Valea Prahovei şi litoralul Mării Negre. Google a anunţat astăzi startul celei de-a doua etape de acoperire, efortul companiei urmând să fie acum mult mai mare.

Google Street View

Începând de astăzi, maşinile Google vor porni la drum şi, în următoarele luni, vor acoperi 39 de oraşe cu peste 50.000 de locuitori din România şi încă 40.000 de kilometri de drum asfaltat.

Google Street View

În cadrul celei de-o doua etape a acoperirii foto pentru Street View, Google va folosi nu doar deja cunoscutele sale maşini ci şi triciclul Google Trike, care va facilita pătrunderea în zonele unde accesul autoturismelor este dificil sau imposibil. Printre obiectivele din România care vor fi vizitate de Google Trike se vor număra parcul naţional Retezat, centrul istoric al Sighişoarei, bisericile de lemn din Maramureş, mănăstirile din Moldova, castelul Peleş, cheile Bicazului şi alte zone de interes turistic.

Google Street View

Urmărește Go4IT.ro pe Google News