Messenger renunţă la autentificarea obligatorie cu Facebook

25.06.2015
Messenger renunţă la autentificarea obligatorie cu Facebook

Facebook distanţează de ceva vreme serviciul Messenger de reţeaua de socializare. Separarea aplicaţiilor a fost doar primul pas, urmat de lansarea Messenger.com ca o platformă nouă, iar noua metodă de autentificare confirmă odată pentru totdeauna că Facebook şi Messenger sunt două produse complet separate. Începând de astăzi, utilizatorii din anumite regiuni pot folosi serviciul de mesagerie fără un cont de Facebook.

Momentan capabilitaea de a realiza un cont de Messenger fără un cont de Facebook este disponibilă doar în Statele Unite ale Americii, Canada, Peru şi Venezuela, însă va veni în scurt timp în toată lumea. Asemeni aplicaţiei înrudite, Whatsapp, Messenger va fi legat pentru utilizatorii noi care nu doresc să folosească un cont de Facebook de numărul de telefon. Aceasta nu este prima încercare a companiei de a separa cele două servicii. În 2012, Facebook a testat realizarea de conturi de Messenger într-o manieră similară în India şi alte câteva regiuni, însă a renunţat la aceste planuri la scurt timp după.

Un nou buton numit „Not on Facebook?” oferă posibilitatea de a folosi contactele din agenda telefonică în Messenger. Acesta oferă însă doar posibilitatea de a iniţializa conversaţii cu cei care au numere de telefon ataşate de contul de Facebook sau Messenger. Există de asemenea posibilitatea de a căuta manual persoane individuale în Facebook, dintre cei care nu au numărul asociat cu contul. Este destul de clar că Messenger este o prioritate pentru companie, care în viitor ar putea fi una dintre sursele sale principale de venit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult