Microsoft a oprit livrarea patch-urilor pentru vulnerabilităţile Spectre-Meltdown către sisteme AMD, după ce unele PC-uri au încetat să mai funcţioneze

Urmând criticilor formulate de reprezentanţi AMD, care acuzau Microsoft de aplicarea fără discriminare a unui patch de securitate care ar putea diminua în mod nejustificat performanţele şi pentru PC-uri care nu sunt vizate de exploit-ul Meltdown, lucrurile par să fi luat o turnură urâtă, unele dintre PC-urile echipate cu procesoare AMD încetând să mai funcţioneze.

Cu nume complet KB4056892 (2018-01) Cumulative Update, pactch-ul creat pentru a limita efectele exploit-urilor Spectre şi Meltdown, ultimul vizând doar PC-uri echipate cu procesoare Intel, pare să vină cu propriul set de probleme, suficient de grave pentru ca Microsoft să suspende temporar acutalizările livrate prin serviciul Windows Update.

Într-o primă declaraţie oficială, Microsoft acuză AMD că nu a pus la dispoziţie documentaţia necesară pentru asigurarea compatibilităţii cu toate generaţiile de chipseturi şi procesoare aflate în circulaţie. Nimic însă despre responsabilitatea echipei Microsoft de a testa în mod concret propriile patch-uri, folosind şi PC-uri bazate pe configuraţii AMD.

Între timp, AMD şi-a anunţat implicarea directă în dezvoltarea unui nou patch împreună cu Microsoft, care ar urma să fie distribuit la finalul acestei săptămâni.

publicitate
închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat