Microsoft renunţă la brandul Nokia Lumia

Microsoft renunţă la brandul Nokia Lumia

După ce în luna septembrie Microsoft a dat primele semnale indicând abandonarea brandurilor Nokia şi Windows Phohne, compania din Redmond pare pregătită să facă un anunţ oficial pe această temă, vizând inclusiv populara serie de telefoane Lumia.

Astfel, dacă nu apar alte schimbări de planuri Microsoft Lumia va înlocui brandul Nokia Lumia pentru toate produsele nou lansate. Schimbarea de nume urmează tranziţiei începută deja în mediul online, vizând mutarea conţinutului afişat în portalul Nokia.com către noul site Microsoft Mobile Devices. Similar, paginile de Facebook, Twitter şi din alte reţele de socializare vor folosi noul brand Microsoft Lumia.

Trebuie spus că decizia Microsoft pentru abandonarea brandului Nokia nu înseamnă dispariţia companiei finlandeze. Nokia va continua să existe ca şi companie separată, cu activitate în domeniul hărţilor digitale şi infrastructură de reţea, dar fără a îngloba divizia Mobile Devices achiziţionată de Microsoft.

Microsoft renunţă la brandul Nokia Lumia

Din păcate încă nu este clar cum va gestiona Microsoft promovarea gamei de produse Windows Phone.

Este posibil ca dispozitivele din gama Lumia aflate deja în depozitele companiei să ajungă în magazine purtând încă logoul Nokia deasupra ecranului şi în spatele carcasei, urmând ca acesta să fie substituit cu logo-ul Microsoft în viitorul nu prea îndepărtat. O altă posibilitate este ca Microsoft să aleagă formularea mai lungă Microsoft Lumia, în speranţa de a limita confuzia în rândul cumpărătorilor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult