Netflix ar putea implementa redarea de conţinut offline

24.06.2016
Netflix ar putea implementa redarea de conţinut offline

Netflix ar putea introduce download-uri pentru serialele şi filmele găzduite pe platforma sa, afirmă zvonurile. Deşi compania a declarat în mai multe rânduri că nu are planuri pentru a-şi dezvolta serviciul în această direcţie, mai multe voci din industrie spun că am putea vedea această funcţie înainte de sfârşitul anului. Această decizie ar putea pune Netflix pe acelaşi nivel cu servicii concurente precum Amazon Prime Video.

Desigur, implementarea download-urilor nu este atât de simplă pe cât pare la prima vedere. Platforma de streaming de la Netflix a fost realizată pentru a fi cât mai uşor de folosit, iar introducerea download-urilor ar putea complica foarte mult modul de utilizare. De asemenea, unul dintre motivele pentru care Netflix a refuzat să adauge astfel de funcţii până în prezent este cantitatea imensă de conţinut şi problemele de licenţiere pentru asemenea tip de redare.

Momentan, toate înţelegerile semnate cu studiourile care deţin drepturi asupra filmelor sunt realizate strict pentru streaming de pe serverele Netflix, nu şi pentru download. Probabil că odată ce funcţia de download va fi implementată, anumite contracte vor trebui renegociate, în timp ce alţi parteneri vor opta să nu ofere această posibilitate.

Nu în ultimul rând, Netflix va avea nevoie de o interfaţă nouă, mai uşor de navigat şi cu posibilitatea de a sorta filmele şi serialele după titlu, data apariţiei, gen şi multe altele, criterii separate de categoriile disponiible în acest moment.

Netflix cu redare offline va avantaja în principal utilizatorii care folosesc serviciul pe dispozitive mobile, care ar putea consuma mai mult conţinut în acest fel, fiind momentan limitaţi de traficul de date.

Citeşte şi Netflix vrea să traducă tot conţinutul din România până la sfârşitul anului

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult