Netflix va bloca accesul la conţinut din alte regiuni prin VPN

15.01.2016
Netflix va bloca accesul la conţinut din alte regiuni prin VPN

Până în prezent Netflix nu a încercat să oprească utilizatorii din alte ţări care se conectau la serviciul său printr-un VPN pentru a ascunde locul din care este accesat. Odată cu disponibilitatea serviciului în 130 de ţări noi însă, compania va începe să implementeze reguli ceva mai severe legate de reţele VPN. Acest lucru cu siguranţă va dezamăgi mulţi dintre posibilii clienţi care doreau să îşi facă cont în ţara natală, după care să poată accesa conţinutul din ţări precum Statele Unite şi Marea Britanie, care au cea mai vastă colecţie de filme şi seriale.

Netflix a simpatizat întotdeauna cu utilizatorii din ţările în care serviciile sale nu erau încă disponibile şi chiar i-a încurajat să folosească reţele VPN şi adrese DNS din alte ţări pentru acces. Acum că serviciile sunt disponibile în mod oficial aproape în toată lumea, regulile se extind peste tot. Compania susţine că noul sistem de detectare a VPN-urilor nu va afecta funcţionalitatea standard, oferită în ţara respectivă, însă chiar şi folosind o astfel de soluţie pentru ascunderea IP-ului, vei putea vedea în continuare doar conţinutul dedicat ţării în care te afli.

Având în vedere că preţul este la fel de scump, sau chiar mai scump în anumite regiuni faţă de cele cu mult conţinut, utilizatorii care doreau să apeleze la un VPN sau care foloseau o astfel de soluţie cu siguranţă nu vor fi fericiţi. Netflix va încerca însă în lunile şi anii care urmează să lucreze cu partenerii care deţin drepturile asupra filmelor şi serialelor disponibile pe serviciul său să aducă tot conţinutul la nivel global. Astfel, s-ar putea ajunge la o paritate între oferta serviciului la nivel global, eliminând nevoia de VPN-uri. Acest proces implică însă multe contracte de licenţiere cu diverse companii, pentru peste 100 de ţări, aşa că acest plan va fi pus în aplicare pe termen lung, nu în viitorul apropiat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult