Noi zvonuri sugerează că Google a cumpărat serviciul Twitch

25.07.2014
Noi zvonuri sugerează că Google a cumpărat serviciul Twitch

În luna mai au apărut informaţii care sugerau faptul că Google intenţionează să cumpere Twitch, serviciul de streaming dedicat jocurilor video. Valoarea acestei tranzacţii se presupunea că se învârte în jurul unui miliard de dolari, însă după câteva săptămâni în care au apărut multe zvonuri, veştile despre această afacere au început să dispară.

VentureBeat a scris un nou articol bazat pe informaţii de la surse „apropiate” celor două companii, care confirmă faptul că tranzacţia este încă valabilă şi că deja totul a fost oficializat în spatele cortinelor. Din păcate nu poate fi confirmată o dată la care Google va face un anunţ oficial, valoarea contractului sau alte astfel de detalii.

Google cumpără Twitch

Curios este faptul că Google a decis să cumpere Twitch în condiţiile în care oferă servicii de streaming live şi pe YouTube, unde serveşte conţinut către un miliard de utilizatori în fiecare lună. Momentan doar 45 de milioane de utilizatori accesează Twitch, însă trebuie să luăm în considerare că vorbim despre un serviciu strict adresat gamerilor.

Printre detaliile pe care nu le cunoaştem despre această înţelegere se află şi soarta serviciului Justin.tv, care este deţinut tot de fondatorii Twitch. Şi acesta oferă tot servicii de streaming, însă este un site care include conţinut interes general. Reprezentanţii Twitch şi Google nu oferă informaţii despre presupusa achiziţie şi nici nu comentează pe baza zvonurilor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult