Nokia ar putea reveni cu noi modele smartphone

20.04.2015
Nokia ar putea reveni cu noi modele smartphone

Deşi oficial, în urma tranzacţiei încheiate cu Microsoft pentru vânzarea diviziei sale de telefoane mobile, Nokia are interdicţie în a mai comercializa dispozitive smartphone sub brand propriu, valabilă până la finalul anului 2016, compania ar putea pune în aplicare un plan care să permită reintrarea pe piaţă cu aproape un an mai devreme.

Fără a cunoaşte încă  detaliile, deja este clar că interdicţiile impuse de Microsoft nu împiedică compania finlandeză să lanseze produse prin intermediul partenerilor săi. Un prim exemplu pentru asta este Nokia N1, o clonă de iPad mini cu sistem Android, produsă de Foxconn şi vândută sub brandul Nokia, licenţiat pentru folosire de la compania finlandeză.

Nokia ar putea reveni cu noi modele smartphone

Între timp, Microsoft a trecut gama de produse Lumia sub brand propriu, continuând să ofere sub brandul Nokia doar telefoane mobile din categoria feature phone.

Aşa cum a demonstrat deja, Nokia Technologies poate ocoli interdicţiile impuse de Microsoft licenţiind brandul Nokia altor companii, care să lanseze produse dezvoltate în parteneriat cu echipa finlandeză. Potrivit unor zvonuri circulate de surse apropriate companiei, Nokia pregăteşte noi modele smartphone, proiectate cu ajutorul aceleiaşi echipe care a adus la viaţă tableta Nokia N1. Însă planurile de relansare ale finlandezilor ar putea să nu se oprească aici, Nokia pregătind ceva şi în domeniul sistemelor de realitate virtuală.

Zvonurile privind ambiţiile pentru relansarea în piaţa smartphone vin la doar câteva zile după mutarea surpriză, prin care Nokia a achiziţionat gigantul telecom Alcatel-Lucent contra sumei de 15.6 miliarde dolari. Pe termen scurt, tranzacţia întăreşte poziţia companiei în faţa rivalului Ericsson, în calitate de furnizor pentru echipamente de reţea destinate mediului business. Aparent, Nokia este acum în proces de reevaluare a diviziei HERE maps, luând în considerare vânzarea acesteia.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult