O extensie de Chrome şi Firefox aduce înapoi butonul View Image în căutări

19.02.2018
O extensie de Chrome şi Firefox aduce înapoi butonul View Image în căutări

Înţelegerea dintre Google şi Getty Image de săptămâna trecută a dus la eliminarea imediată a butonului „View Image” din căutările de pe Google Image, atât din versiunea de mobil cât şi din cea desktop. În timp ce pe platforma mobilă modificările sunt mai complicate, pe desktop, browserele oferă posibilitatea de a adăuga extensii, iar devunt, un dezvoltator independent, a creat o extensie pentru Chrome şi Firefox care adugă butonul înapoi în căutări.

Instalarea extensiei este foarte simplă, aceasta fiind disponibilă din Chrome Web Store, cât şi pe site-ul Mozilla, iar funcţionalitatea sa este simplă. Odată instalată extensia, butonul View Image va apărea exact în acelaşi loc ca înainte şi va funcţiona fără probleme în acelaşi fel în care utilizatorii s-au obişnuit în ultimii ani. Având în vedere că browserul Chrome aparţine de Google şi că înţelegera cu Getty Image oferă companiei inclusiv dreptul de a folosi imagini din librăria Getty fără costuri suplimentare, este foarte posibil ca extensia să dispară în viitorul apropiat din Web Store.

Desigur, cei care nu vor să instaleze extensii noi în browser, vor putea în continuare să descarce imaginile dorite din Google Images vizitând site-urile originale pe care au fost publicate. Eliminarea butonului View Images nu face decât să crească nivelul de complexitate al acţiunilor necesare pentru descărcarea de imagini, însă nu împiedică întregul proces.

Mai jos găsiţi link-urile către extensie pentru ambele browsere, cu menţiunea că versiunea de Chrome ar putea dispărea în orice moment, deci ar fi o idee bună să o instalaţi înainte ca Google să o ia în vizor.

Google Search „View Image” Button – Chrome

Google Search „View Image” Button – Firefox

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult