Pager crează pagini web pe baza conţinutului de pe Facebook

Pager crează pagini web pe baza conţinutului de pe Facebook

În cadrul Distrupt NY, unul dintre cele mai celebre hackathon-uri din lume, o echipă de trei dezvoltatori de software a realizat în 24 de ore un proiect foarte interesant, care ar ajuta companiile mici să pună bazele şi să administreze rapid, simplu şi ieftin pagini de internet. Acesta se numeşte Pager şi foloseşte ca sursă pentru informaţiile de pe site chiar pagina oficială de Facebook a companiei.

Practic, tot conţinutul paginii de Facebook este afişat într-un mod mai uşor de consumat, într-un format pe care te-ai aştepta să îl găseşti pe o pagină obişnuită de internet. Cei trei dezvoltatori, Alex Ilea, Anton Shevchenko şi Darrel-Day Guerrero, au lucrat în trecut cu mai multe companii mici, pentru care realizau site-uri cu back-end WordPress. Mulţi dintre clienţi nu se descurcau însă să reţină paşii pentru adăugarea de conţinut, interfaţa WordPress fiind prea complicată pentru cei care aveau primele contacte cu aceasta.

Întrucât orice utilizator de internet se presupune că este deja pe Facebook şi ştie să folosească funcţiile de bază ale reţelei, administrarea unui site cu ajutorul Pager şi a conţinutului stocat pe pagina de Facebook ar trebui să fie simplă pentru oricine. Odată ce ai un domeniu, o pagina de Facebook şi te autentifici cu contul de Facebook pe Pager, site-ul este gata. Pentru a adăuga conţinut nou nu trebuie decât să publici pe pagină infomaţiile, imaginile şi clipurile video dorite, iar acestea apar automat pe site,

Site-urile au un design destul de generic şi prezintă conţinutul pe mai multe categorii: About, News, Events şi Galleries. About este folosită ca pagină de pornire, unde se găsesc toate detaliile despre afacere, precum adresă, număr de telefon şi orele de funcţionare, în timp ce restul paginilor preiau conţinutul de pe Timeline, din fotografii şi dinlista de evenimente organizate de către respectiva pagină.

Proiectul poate fi descărcat de pe Github de către oricine doreşte să îl folosească sau să vadă codul din spatele aplicaţiei. Pentru a folosi însă Pager, va fi nevoie de compilarea şi rularea sa local, pe un server web virtual. Deşi există un link care pare a fi o pagină oficială pentru Pager, acesta nu este încă funcţional. Nu este clar dacă Pager va deveni un produs de sine stătător sau dacă va rămâne doar un concept interesant.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult