Pix2Pix transformă orice desen de mână într-o operă de artă

07.06.2017
Pix2Pix transformă orice desen de mână într-o operă de artă

Rezultat al proiectului Tensorflow, sprijinit de Google cu scopul dezvoltării tehnologiilor de inteligenţă artificială, Pix2Pix este un website unde poţi transpune portretele desenate de mână în imagini color care se aseamănă cu picturi în ulei realizate de un artist veritabil.

Disponibil şi în varianta edges2cats dedicată portretelor cu pisici, Pix2Pix foloseşte reţele neurale pentru a aproxima feţe umane pe baza reperelor obţinute din simple schiţe desenate de mână. Sistemul are la bază experienţa obţinută prin analizarea a zeci de mii de imagini cu feţe reale, pe care încearcă să le aplice oricărui obiect desenat. Dacă în cazul portretelor bine detaliate rezultatele pot fi de-a dreptul impresionante, desenele simple sunt transpuse picturi abstracte ce par rezultatul consumului de substanţe interzise.

Din păcate, pagina nu permite încărcarea unor desene gata făcute, astfel că nu rămâne decât să desenăm în chenarul indicat.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult