Popcorn Time se întoarce. Foloseşte acum noua platformă „Butter”

Popcorn Time se întoarce. Foloseşte acum noua platformă „Butter”

Popcorn Time, aplicaţia pentru streaming de filme şi seriale piratate, refuză să moară. După intervenţia legală a autorităţilor americane care a închis site-ul Popcorn Time, echipa din spatele acesteia s-a destrămat, însă au rămas destui programatori implicaţi pentru o revenire. Cea mai recentă versiune a software-ului este acum disponibilă pentru download şi va continua să evolueze alături de o versiune legală numită Butter.

De fapt, noul Popcorn Time este bazat pe infrastructura Butter. O parte din vechea echipă a decis să se separe de Popcorn Time şi a lansat Butter, un nou proiect open source care poate fi folosit de către oricine, pe orice platformă pentru a dezvolta servicii de streaming. Popcorn Time este acum doar un „Butter” care furnizează conţinut piratat către utilizatori, sursele filmelor şi serialelor fiind evident, site-urile de BitTorrent.

Cei care menţin operaţiunile Popcorn Time acum susţin că aplicaţia nu va primi îmbunătăţiri decât odată cu noua platformă software şi că vor menţine acest serviciu gratuit şi fără reclame. În ultimele luni, mai multe clone bazate pe Popcorn Time au fost lansate în toată lumea, multe dintre ele fiind pline de reclame şi malware.

Desigur, utilizarea Popcorn Time este în continuare ilegală, iar cei care accesează conţinut prin intermediul acesteia pot fi traşi la răspundere în faţa legii. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult