Poţi acum să joci şah pe Facebook Messenger

02.02.2016
Poţi acum să joci şah pe Facebook Messenger

Facebook Messenger a început din 2015 să se separe de aplicaţia principală a reţelei de socializare, compania dorind să creeze o experienţă de sine stătătoare în jurul mesageriei. Astfel, au apărut funcţii noi precum posibilitatea de a comanda o maşină Uber, sau de a primi scorul pentru meciuri direct în conversaţii. Cea mai recentă adiţie la Facebook Messenger este însă un nou joc, care ar putea fi interesant pentru mulţi dintre utilizatori: şahul.

Poţi porni acum în orice moment un joc de şah pe Facebook Messenger, prin simpla trimitere a unui mesaj. Este de ajuns să trimiteţi mesajul „@fbchess play” către un prieten din listă, iar o tablă de şah apare în conversaţie. De aici, mutările pot fi făcute prin trimiterea unor mesaje în formatul „@fbchess [comandă]”, într-un mod nu foarte diferit de şah prin poştă. Lista complete de comenzi poate fi afişată prin comanda „@fbchess help”, unde pot fi găsite explicaţii cu lux de amănunte. Din păcate însă, această versiune de şah nu poate primi comenzi prin intermediul unui touchscreen.

Partea cea mai bună este că nu trebuie să fii obligatoriu în aplicaţia de mobil pentru a juca. Jocul poate fi accesat chiar şi în browser, în orice fereastră obişnuită de chat de pe facebook.com, cât şi pe messenger.com. Modul de joc poate fi greoi la început fiind necesară tastarea textului @fbchess înainte de orice mutare, însă pe mobil apare o scurtătură după tastarea caracterului „@” pentru a uşura procesul.

În cazul în care aveţi prieteni pe Facebook pasionaţi de şah, jocul de pe Facebook Messenger poate fi o metodă plăcută de a vă petrece timpul. Meciul poate fi oprit în orice moment şi poate fi reluat mai târziu prin introducerea comenzii „@fbchess resume”. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult