Primele detalii despre serviciul de streaming YouTube Music Key

Primele detalii despre serviciul de streaming YouTube Music Key

Mult aşteptatul serviciu de streaming de muzică pentru YouTube are acum şi un nume: YouTube Music Key. Informaţiile vin pe calea unor zvonuri susţinute de screenshot-uri dintr-o variantă de test a aplicaţiei YouTube de Android şi include detalii aproape complete despre modul în care va funcţiona şi cât va costa.

YouTube Music Key

YouTube Music Key va veni la pachet şi cu Google Play Music Key, care pare să fie noul nume al abonamentului Play Music All Access. Astfel, pentru zece dolari pe lună ai acces la 20 de milioane de melodii, care port fi organizate şi după album sau întregi discografii ale artiştilor. Încă nu este clar dacă cei care au deja Play Music All Access vor primi automat acces şi la noul Music Key, însă ar fi ciudat ca Google să ofere două abonamente care oferă servicii asemănătoare.

Aceste informaţii sunt susţinute şi de faptul că Google a cumpărat domeniile de internet youtubemusickey.com şi googleplaymusickey.com, însă nu ştim cum şi dacă acestea vor fi folosite pentru aceste servicii.

Aplicaţia de Android cu acces la YouTube Music Key oferă posibilitatea de a te înscrie printr-o simplă apăsare de buton, moment în care începe perioada de acces gratuit de 30 de zile. Marele avantaj al serviciului este faptul că prin intermediul YouTube ai acces şi la remixuri şi concerte live, iar artiştii pot adăuga conţinut nou mult mai uşor decât prin Google Play Music. De altfel, algoritmii pentru sugestii sunt mult mai bine puşi la punct, iar tot conţinutul dorit poate fi stocat şi offline.

Nu există o dată de lansare pentru YouTube Music Key, însă de curând serviciul a întâmpinat câteva probleme pe partea legală cu artiştii independenţi, care nu au semnat cu o casă de discuri. Probabil că vom auzi mai multe despre acest lucru odată ce aceste impedimente sunt rezolvate. Până atunci însă, toate informaţiile despre Music Key pot fi considerate simple zvonuri

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult