Reddit şi alte site-uri intră pe lista surselor de ştiri folosite de Google

07.10.2014
Reddit şi alte site-uri intră pe lista surselor de ştiri folosite de Google

Pentru cei care nu folosesc fluxuri RSS sau aplicaţii specializate precum Flipboard, Google News este un agregator accesibil şi rapid pentru ştiri care preia informaţii proaspete din surse diverse. Google a anunţat că serviciul său pentru indexarea ştirilor s-a îmbogăţit cu surse noi care nu fac parte din sfera presei tradiţionale, compania încercând să ofere astfel un conţinut nou cu o diversitate mai amplă.

Una dintre primele surse nou apărute în lista paginilor indexate este faimosul Reddit, însă compania afirmă că de acest tratament se bucură şi alte site-uri care publică conţinut relevant. Conform declaraţiilor făcute de către companie, Google News va agrega secvenţe video,  comunicate de presă, mesaje publice de pe site-urile de socializare şi orice altă sursă capabilă sa ofere conţinut care conţine informaţii noi şi utile. Trebuie subliniat că aceste surse noi nu sunt afişate încă în paginile de rezultate Google News, ci doar în casetele In the News care sunt inserate în paginile cu rezultate Google Search.

Ideea de a folosi conţinutul creat de către utilizatori pentru a completa informaţiile noi publicate de sursele consacrate de ştiri nu este nouă. Chiar în această vară, Facebook a lansat serviciul Newswire, o pagină care comasează imaginile sau textele care acoperă evenimente importante şi care se pot dovedi utile sau informative pentru ceilalţi utilizatori. Cât de utilă se va dovedi decizia Google rămâne de văzut, compania reuşind deja să afişeze în paginile de rezultate unele titluri care conţin expresii mai puţin decente.

Iniţiativa Google nu este atât de dezinteresată şi de neutră pe cât ar părea la o primă vedere. În ultimii ani, agregarea conţinutului publicat de terţi a devenit o problemă pentru companie, publicaţiile tradiţionale cu prezenţă online din mai multe ţări, printre care Franţa, SUA sau Germania, afirmând că Google preia conţinut în interesul propriu fără a oferi ceva în schimb. Prin includerea acestor surse noi, probabil că Google testează opţiuni noi care-i vor permite să indexeze conţinut proaspăt fără a se mai lovi de astfel de probleme.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News