Reţeaua Orange Wi-Fi Zone va creşte de la 400 la 1000 de puncte de acces în 2015

Reţeaua Orange Wi-Fi Zone va creşte de la 400 la 1000 de puncte de acces în 2015

Orange România a început să-şi construiască propria reţea wireless publică în 2011, compania intenţionând să ofere astfel o acoperire mai bună în zonele importante aglomerate şi să reducă totodată încărcarea reţelei de date. În aceşti trei ani, reţeaua Orange Wi-Fi Zone a ajuns la un număr de 400 de puncte de acces, fiind astfel net inferioară celei oferite de RDS&RCS, însă compania intenţionează să îmbunătăţească semnificativ lucrurile până la finele anului viitor.

Dacă reţeaua Wi-Fi publică a operatorului Orange nu s-a bucurat de prea multă atenţie până acum, singurul anunţ important din ultimul an fiind implementarea tehnologiei Wi-Fi Passpoint, acest lucru se va schimba în 2015. Compania a anunţat că intenţionează să extindă numărul punctelor de acces Wi-Fi de la 400 la 1000 şi să ofere o acoperire mai largă pe întreg teritoriul naţional până la sfârşitul anului viitor, oferind astfel o alternativă de conectare în zonele cu încărcare excesivă.

Tot mai mulţi operatori pun accentul pe dezvoltarea propriilor infrastructuri Wi-Fi,  acestea facilitând degrevarea încărcării mult mai costisitoarelor reţele de date 3G/4G. În plus, tehnologiile precum Wi-Fi Passpoint permit autentificarea automată fără bătăi de cap şi trecerea transparentă de la infrastructura 3G/4G la cea Wi-Fi şi invers, aspecte care duc la micşorarea costurilor de implementare, întreţinere şi suport tehnic.

În acest moment, cea mai puternică infrastructură Wi-Fi este cea a operatorului RDS&RCS, care deţine o reţea cu aproximativ 2200 de puncte de acces.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News