Rusia a încercat să influenţeze alegerile americane folosind reclame pe Youtube şi Gmail

09.10.2017
Rusia a încercat să influenţeze alegerile americane folosind reclame pe Youtube şi Gmail
Google ar fi recunoscut pentru prima dată faptul că operatori ruşi au exploatat platformele companiei, într-o încercare de a influenţa alegerile americane din 2016, conform unor surse familiare cu investigaţia, citate de The Independent.
 
Giganţii din Sillicon Valley au descoperit că zeci de mii de dolari au fost cheltuiţi pe reclame de către agenţi ruşi ce aveau ca scop răspândirea dezinformării prin intermediul produselor companiei Google, conform unor persoane ce au vorbit în condiţii de unanimitate.
 
Descoperirea făcută de Googlr este semnificativă pentru că reclamele nu par a proveni de la acceaşi sursă afiliată Kremlinului, ce ar cumpăra reclame pe Facebook, un semn că eforturile ruse de a răspândi dezinformarea în mediul online ar putea reprezenta o problemă mult mai mare decât companiile din Sillicon Valley au crezut până acum.
 
 
Anterior, compania Google a minimalizat problema ingerinţelor ruse pe platformele sale de socializare, purtătoarea de cuvânt a companiei declarând că Google mereu monitorizează abuzul şi încălcările politicile firmei şi nu s-au remarcat dovezi că acest tip de campanie publicitară de dezinformare a fost efectuată pe platformele sale.
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult