Samsung, Google şi Ericsson au decis să pună capăt luptei pentru patente, definitiv

27.01.2014
Samsung, Google şi Ericsson au decis să pună capăt luptei pentru patente, definitiv

În timp ce Apple face toate eforturile pentru a breveta în avans orice tehnologie cu potenţial, pentru ca apoi o armată de avocaţi să poată întoarce armele împotriva oricărui rival ce lansează produse inovatoare, Samsung, Google şi Ericsson au decis pună capăt acestor practici cu un acord de pe urma căruia toţi vom avea de câştigat.

Samsung Google şi Ericsson au decis să pună capăt luptei pentru patente, definitiv

Înţelegerea care ia forma unui parteneriat pe 10 ani semnat între Samsung şi Google permite celor două companii să-şi împartă frăţeşte portofoliul de brevete (atât cele deja existente, cât şi cele care vor fi obţinute în următorii 10 ani), fără a risca procese litigioase costisitoare soldate cu oprirea de la vânzare a produselor afectate. Dincolo de sfera dispozitivelor mobile şi aparatură pentru uz casnic, parteneriatul extins peste o gamă largă de tehnologii şi domenii de activitate va permite celor doi giganţi să-şi urmeze ambiţiile fără teama că inovaţiile făcute vor declanşa aceste capcane legale, numite generic brevete.

Venind ca o dublă victorie, acordul încheiat cu Google a fost extins deja pentru a include şi Ericsson, Samsung plătind fostului partener Sony nu mai puţin de 650 milioane dolari drept compensaţii pentru rezolvarea disputelor actuale, urmând ca o a doua tranşă să fie plătită la o dată ulterioară.

Deloc surprinzător, reprezentanţii celor 3 companii implicate se arată încântaţi de noul acord, a cărui prezenţă reduce şansele pentru litigii între semnatari şi permite concentrarea eforturilor pe lansarea de produse inovatoare, de pe urma cărora utilizatorul final va avea cel mai mult de câştigat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult