Samsung, împreună cu alţi producători de echipamente VR, înfiinţează Global Virtual Reality Association (GVRA)

08.12.2016
Samsung, împreună cu alţi producători de echipamente VR, înfiinţează Global Virtual Reality Association (GVRA)

Organizaţie non-profit dedicată dezvoltării şi promovării tehnologiilor VR, Global Virtual Reality Association (GVRA) este sprijinită de mai toţi producătorii hardware importanţi: Acer Starbreeze, Google, HTC VIVE, Facebook Oculus, Samsung şi Sony Interactive Entertainment. Aceştia promit să-şi unească forţele pentru introducerea şi respectarea unui set de bune practici la nivelul industriei, precum şi intermedierea dialogului între companiile interesate să participe în acest domeniu de activitate.

Scopul organizaţiei GVRA este de a promova dezvoltarea responsabilă de tehnologii VR şi încuraja accesul la conţinut VR. Membrii asociaţiei vor dezvolta şi distribui reguli de bună practică, întreprinde cercetări în domeniu şi ajuta la formarea unei comunităţi VR unită, pe măsură ce sunt făcute noi progrese tehnologice.

În viziunea grupului de companii înscrise deja în asociaţia GVRA, VR are potenţialul de a deveni în următorii ani o platformă de procesare cu importanţă majoră, folosită în industria de divertisment, educaţie şi medicină, având o contribuţie importantă asupra economiei globale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult