Samsung investeşte 7 miliarde dolari în noi facilităţi de producţie pentru microprocesoare pe 10 nm şi 7 nm

15.03.2017
Samsung investeşte 7 miliarde dolari în noi facilităţi de producţie pentru microprocesoare pe 10 nm şi 7 nm

Pe cale să lanseze primul smartphone motorizat de un chipset realizat folosind procesul de fabricaţie pe 10 nm, Samsung investeşte masiv în dezvoltarea facilităţilor de producţie şi pregătirea saltului la procesul de fabricaţie pe 7nm.

Dificultăţile întâmpinate în producerea chipseturilor Snapdragon 835 şi Exynos 8895 şi costurile asociate perfecţionării procesului de fabricaţie pe 10 nm nu descurajează compania sud-coreeană, care tocmai a anunţat planuri pentru extinderea facilităţilor de producţie însumând investiţii de 6.98 miliarde dolari.

Mai mult decât atât, în anul 2018 ar urma să înceapă construcţia unei noi fabrici specializată în producţia de microprocesoare folosind procesul de fabricaţie pe 7 nm. Potrivit companiei, primele modele smartphone echipate cu chipseturi pe 7nm vor fi disponibile chiar de anul viitor.

Din suma anunţată, 2.18 miliarde dolari vor fi direcţionaţi către investiţii pentru îmbunătăţirea actualelor facilităţi de producţie pe 10nm, restul de 5,23 miliarde dolari vizând dezvoltarea facilităţilor de producţie pe 7 nm în aşteptarea unui viitor contract cu gigantul Apple.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult