Samsung neagă acuzaţiile cum că ar fi încetinit în mod intenţionat performanţele produselor smartphone de generaţie mai veche

Vizat deja o investigaţie oficială, Samsung a oferit prima declaraţie pe tema acuzaţiilor privind deprecierea intenţionată a performanţelor la anumite dispozitive, folosind actualizări de firmware.

Samsung nu furnizează, pe întreaga durată de viaţă a unui dispozitiv, actualizări software care reduc intenţionat performanţele oferite. Vom colabora în întregime cu investigaţia desfăşurată de autoriăţile italiene pentru clarificarea situaţiei.”

Spre deosebire de Apple, care a admis în mod oficial folosirea unor practici care încetinesc performanţele dispozitivelor, cauza scăderilor de performanţă observată la unele modele de telefoane Samsung nu este pe deplin înţeleasă.

Spre exemplu, dacă la telefoane iPhone performanţele sunt scăzute limitând consumul procesorului pentru a compensa scăderea capacităţii bateriei, la alte produse cum este prima generaţie de tablete Nexus 7 performanţele scădeau din cauza soluţiei de stocare NAND flash, care „îmbătrânea” după folosire îndelungată.

publicitate
închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat