Samsung şi Digi Mobil anunţă noi telefoane compatibile cu serviciile Voce4G (VoLTE) şi Voce Wi-Fi (VoWIFI)

Samsung şi Digi Mobil anunţă noi telefoane compatibile cu serviciile Voce4G (VoLTE) şi Voce Wi-Fi (VoWIFI)

Prin tehnologia Voice over Wi-Fi (VoWiFi), utilizatorii pot beneficia de o acoperire mai bună în interiorul clădirilor şi spaţii cu semnal redus sau inexistent de reţea mobilă, dacă furnizorul de internet nu filtrează acest trafic. Tehnologia VoLTE permite conectarea foarte rapidă a apelului, timpul de aşteptare din momentul iniţierii apelului şi până în momentul în care e apelat telefonul unui destinatar din reţea, care utilizează tot o reţea 4G, scăzând sub două secunde.

Samsung Galaxy J5 2017

Începând cu luna februarie 2018, utilizatorii Digi Mobil vor beneficia de noi terminale care suportă serviciile VoLTE şi VoWIFI: Samsung Galaxy J3 2017 şi Samsung Galaxy J5 2017. Galaxy S8 şi S8+ sunt primele telefoane validate din oferta Digi Mobil pentru tehnologia Voce 4G, serviciul fiind disponibil încă din 20 octombrie, iar din luna februarie 2018 software-ul pentru aceste terminale va putea fi actualizat astfel încât utlizatorii să beneficieze şi de tehnologia Voice over Wi-Fi (VoWiFi).

Accesarea serviciului VoWiFi prin internet WiFi prin Digi Net Fiberlink, precum şi în exterior prin reţeaua naţională de hot-spot-uri a Digi WiFi, este deschisă în mod standard, fără costuri suplimentare pentru utilizatori.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult