Sătui de Facebook? Conform unui studiu, nu sunteţi singuri

07.02.2013
Sătui de Facebook? Conform unui studiu, nu sunteţi singuri

 

Dacă v-aţi săturat de mesaje neroade, pozele cu pisici şi certurile inutile de pe Facebook, studiul Pew Research Center afirmă că nu sunteţi singuri. Conform statisticilor întocmite pe un eşantion de 1000 de persoane, 61 de procente din utilizatori iau pauze în utilizarea acest serviciu, care merge de la câteva zile la câteva săptămâni.

Principalele motive pentru care utilizatorii renunţă  temporar la Facebook sunt lipsa timpului necesar actualizării profilului, scăderea interesului pentru conţinutul găsit acolo şi, nu în ultimul rând, senzaţia că acesta este doar o pierdere de vreme.

Deşi Facebook nu are un bun renume atunci când vine vorba de protecţia datelor personale, doar 4 procente din utilizatori au renunţat, parţial sau definitiv, la serviciile sale din acest motiv. Ceilalţi utilizatori, dintre care 20% au încercat să renunţe la serviciile sale cel puţin o dată, au dat vina pe lipsa timpului (21%) şi lipsa interesului (10%).

Cu cei un miliard de utilizatori, Facebook nu are încă motive serioase să se teamă, 69% din numărul total de subiecţi declarând că intenţionează să petreacă la fel de mult timp pe site ca până acum. Acest aspect s-ar putea însă schimba deoarece aproape jumătate din utilizatorii tineri, cu vârste între 18 şi 29 de ani, petrec mai puţin timp pe Facebook decât o făceau cu un an înainte, iar dintre persoanele care nu au încă un cont, doar 8% au declarat că ar fi interesate de aşa ceva.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News