Şeful Google România trece la Romtelecom

Şeful Google România trece la Romtelecom

Radu Tudorache, şeful reprezentanţei din România a gigantului Internet Google, a preluat din această săptămână funcţia de director de servicii de voce, un post cheie în cadrul Romtelecom.

Radu Tudorache, fostul sef al Google Romania

Fostul şef al Google România aduce companiei Romtelecom un atu important: el a fost, practic, omul care timp de cinci ani (2002-2007) a jucat rolul cel mai important în elaborarea politicii României de reglementare a greilor pieţei locale telecom, poziţie din care a avut acces la informaţii şi analize cheie despre evoluţia industriei locale de comunicaţii. Radu Tudorache este în fapt omul care a stabilit, de pe poziţia de reprezentant al unei autorităţi publice, strategia de reducere a unor tarife de către Romtelecom, Orange şi Vodafone.

El va trebui practic să creeze noi produse de voce şi să repoziţioneze ofertele existente ale Romtelecom, astfel încât operatorul să reziste pe o piaţă cu o competiţie tot mai acerbă, unde spre exemplu concurenţi ca RCS&RDS oferă gratuit acest serviciu.

Tudorache, care nu a acordat niciun interviu în perioada de un an de zile în care a reprezentat interesele Google în Romania, a evitat să ofere detalii despre motivele care au dus la decizia de a părăsi compania. El a fost recrutat prin intermediul unei firme de headhunting. Mai multe despre recrutarea şefului Google România la Romtelecom citiţi pe zf.ro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News