Site-uri româneşti optimizate pentru telefonul mobil

26.03.2009
Site-uri româneşti optimizate pentru telefonul mobil

Internetul pe telefon este considerat, eronat, un moft la noi. Din cauza asta, plus a tarifelor încă mari ale operatorilor, rata de penetrare a Internetul mobil în România este departe de ceea ce se întâmplă în Statele Unite, de exemplu. Din păcate, nu există nicio cercetare de piaţă care să spună exact câţi oameni intră pe Internet de pe telefon, ce telefoane sunt folosite pentru navigarea pe Internet, ce site-uri accesează oamenii în mod frecvent etc. Însă chiar şi fără un astfel de studiu, este clar că nu suntem fruntaşi la capitolul Internet pe telefon.

Acest domeniu este deocamdată apanajul utilizatorilor de business şi al pasionaţilor. De aceea, nici site-urile româneşti nu se grăbesc să atace această piaţă. Vorbesc aici de site-uri optimizate pentru telefon. Este adevărat că la ora actuală browserele de telefoane mobile pot încărca suficient de bine majoritatea site-urilor, chiar dacă nu sunt optimizate pentru telefon. Însă un site optimizat oferă mai multe avantaje. În primul rând se încarcă mult mai repede, iar în al doilea rând se vede mai bine pe display-ul de mici dimensiuni al dispozitivelor mobile.

Aşadar cam ce site-uri româneşti, optimizate pentru telefonul mobil, există la ora actuală? Am încercat o documentare în acest sens şi am descoperit 15 site-uri. Evident, nu am pretenţia că acestea sunt toate.

IT&C
m.go4it.ro

m.go4it.ro

Ştiri/ziare
m.gandul.info
mobil.realitatea.net
m.antena3.ro
m.cotidianul.ro
http://www.adevarul.ro/mobil
http://www.mediafax.ro/m.html
m.hotnews.ro

m.go4it.ro

Business
zf.ro/mobil
businessmagazin.ro/m.html
m.standard.ro

Portal
m.apropo.ro
m.rol.ro

m.go4it.ro

Sport
m.gsp.ro

Diverse
m.convertor2.ro – serviciu de conversie valutară

Aşa cum am spus, lista este rezultatul unei documentări proprii. Orice completări şi sugestii de site-uri optimizate pentru telefoanele mobile sunt binevenite.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News