Steve Ballmer părăseşte conducerea Microsoft

Steve Ballmer părăseşte conducerea Microsoft

Cunoscut mai ales pentru discursurile sale energice şi pline de entuziasm, CEO-ul Microsoft Steve Ballmer şi-a anunţat retragerea din fruntea companiei din Redmond.

Schimbarea ce ar putea să se producă oricând în următoarele 12 luni va avea loc numai după ce un comitet de directori din boardul companiei va alege un nou lider în măsură să conducă mai departe compania. În aceste demersuri se va implica inclusiv Bill Gates, fondatorul Microsoft.

Steve Ballmer, prezentând tableta Microsoft Surface

Procesul desfăşurat sub asistenţa firmei de recrutare cu renume internaţional Heidrick & Struggles va lua în considerare atât candidaţi proveniţi din cadrul Microsoft, dar şi din afara companiei.

În cadrul unui email intern, care între timp a fost dat publicităţii de către Microsoft, Steve Ballmer descrie parcurgerea unei perioade de tranziţie, în care activitatea companiei se reorientează către dispozitive şi furnizarea de servicii. Având deja o nouă strategie şi model de organizare, Microsoft are nevoie şi de un CEO potrivit, care să urmeze pe termen lung direcţia aleasă. Ballmer continuă cu un elogiu adus actualului comitet director, în care laudă performanţa acestuia de spori valoarea companiei de la 7.2 milioane dolari în vremurile de început, la 78 miliarde dolari în prezent.

Chiar dacă mesajul nu aruncă prea multă lumină asupra planurilor sale de viitor, Steve Ballmer a lăsat să se înţeleagă că va avea în continuare un cuvânt de spus în cadrul Microsoft. Cert este că succesorul său va avea în faţă dificila sarcină de a continua extinderea companiei în sfera dispozitivelor mobile, folosind două platforme – Windows 8 şi Windows Phone 8 – primite fără prea mare entuziasm de către public. Nu trebuie uitată nici platforma desktop PC, unde cota de piaţă deţinută de Mircrosoft se erodează încet, dar sigur, sub presiunea unui sistem Windows 8 cu rezultate sub aşteptări şi interesul tot mai scăzut arătat de utilizatori faţă de achiziţionare de noi sisteme PC şi laptop.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult