TrendMicro: Vibratoarele inteligente şi alte jucării sexuale, noi ţinte pentru hackeri

16.03.2016
TrendMicro: Vibratoarele inteligente şi alte jucării sexuale, noi ţinte pentru hackeri

Hackerii vor ataca în curând jucăriile sexuale, avertizează firma de securitate informatică TrendMicro. Specialiştii acesteia au arătat, la CeBIT, cum atacatorii pot controla aceste dispozitive de la distanţă şi le folosi chiar pentru a face înregistrări video.

Potrivit TrendMicro, un vibrator inteligent, care poate fi controlat prin intermediul unei aplicaţii de smartphone, poate fi oprit sau pornit de la distanţă cu ajutorul a doar câteva linii de cod. Unexemplu este BlueMotion, un dispozitiv care se poartă la fel ca absorbantele. Aplicaţia permite controlul acestuia de la o distanţă de câteva zeci de metri. BlueMotion poate fi controlat, prin intermediul aplicaţiei şi al internetului, de oriunde din lume.

Raimund Genes, director pentru tehnologie în cadrul TrendMicro, a spus că hackerii pot, după ce găsesc breşe de securitate în jucăriile sexuale, să îi şantajeze pe producători.

Însă problema o reprezintă platformele care permit înregistrarea de conţinut video. Atacatorii le pot folosi pentru a şantaja utilizatorii acestora, după ce pun mâna pe înregistrări. Există site-uri pe internet unde persoane necunoscute pot fi rugate să controleze o jucărie sexuală pentru utilizatori, iar interacţiunea se face prin intermediul webcam-ului. Un exemplu de dispozitiv folosit de cei care folosesc aceste site-uri este Blue Motion Nex 2, o jucărie sexuală care se conectează cu smartphone prin intermediul unei aplicaţii dedicate, iar utilizatorul poate crea tipare pentru vibraţii, în funcţie de cât de repede este apăsat ecranul sau cum este mişcat telefonul. Toate aceste tipare, care pot fi create şi în funcţie de muzica care rulează în fundal, pot fi salvate pentru a fi folosite mai târziu.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult