Tumblr intră în cursa „live video” împotriva Facebook şi Twitter

21.06.2016
Tumblr intră în cursa „live video” împotriva Facebook şi Twitter

Lupta pentru transmisii live pe internet se dă acum între Facebook şi Twitter, deşi există mai mulţi jucători pe scenă. Meerkat, una dintre primele aplicaţii de acest gen începe să se piardă în mulţime, însă un alt gigant ar putea să perturbe acest „conflict” online. Este vorba despre Tumblr, una dintre cele mai de succes platforme de blogging, care se află sub aripa Yahoo. Compania şi-a anunţat intrarea în spaţiul „live video” fără prea multe surle şi trâmbiţe, însă este posibil să asistăm la crearea celui de-al treilea jucător important în cursa pentru primul loc.

Periscope de la Twitter şi Facebook Live au atras atenţia multora, în special datorită faptului că nu ai nevoie de un cont nou în plus pentru a iniţia şi urmări transmisiunile live ale prietenilor sau brandurilor preferate. Tumblr este însă o platformă bazată pe imagini şi gif-uri, iar adoptarea noului trend care implică clipuri video live ar trebui în teorie să se potrivească perfect cu publicul tânăr care frecventează diversela pagini ale platformei.

Tumblr se bucură de 555 de milioane de utilizatori unici în fiecare lună şi găzduieşte aproximativ 300 de milioane de blog-uri individuale. Majoritatea conţinutului publicat pe acestea este în format foto sau animat, însă există destule blog-uri care publică clipuri video pe această platformă. Avantajul Tumblr este posibilitatea de a da mai departe un material printr-o simplă apăsare de buton, funcţia „reblog” adăugând orice articol de la un alt utilizator pe pagina personală.

Platforma „Live Video on Tumblr” va debuta astăzi, 21 iunie şi va putea fi accesată la adresa livevideo.tumblr.com. Există deja câteva transmisii live programate pentru debutul platformei, care abordează diverse subiecte precum interviuri, tutoriale, momente inedite şi chiar o transmisie live de pe Marte (spune descrierea). Rămâne de văzut dacă funcţia live video va fi însă deschisă tuturor utilizatorilor de Tumblr, sau dacă acesta va fi doar un nou mod de a consuma conţinut produs de companie.

Citeşte şi Facebook Live primeşte transmisii nelimitate şi înregistrări interactive

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult