Twitter ar putea oferi mai mult spaţiu pentru mesaje

17.05.2016
Twitter ar putea oferi mai mult spaţiu pentru mesaje

Limita de 140 de caractere pentru fiecare articol publicat pe Twitter poate părea absurdă în zilele noastre, însă este unul dintre elementele care au popularizat reţeaua de socializare până în prezent. În timp ce mulţi utilizatori se simt prea restricţionaţi de această regulă, alţii doresc ca limita să nu fie eliminată niciodată. Se pare însă că Twitter va încerca să împace pe toată lumea fără să elimine limita de caractere pentru fiecare mesaj.

În acest moment, orice este publicat într-un mesaj pe Twitter, indiferent dacă este vorba despre apelarea unui alt utilizator, adăugarea unui link către un site sau un link către o poză (cele din urmă fiind parsate automat de reţea), se contorizează către numărul total de caractere. Chiar şi cu micşorarea automată a link-urilor de pe Twitter, fiecare atinge măcar numărul de 23 de caractere, ceea ce înseamnă că rămân doar 117 caractere pentru restul mesajului.

Conform Bloomberg, Twitter plănuieşte să elimine contorizarea link-urilor din mesajele, oferind astfel spaţiu pentru un mesaj întreg de 140 de caractere, indiferent dacă este adăugată o fotografie sau un link către un articol. De-a lungul timpului, Twitter a demonstrat că nu se dă înapoi de la schimbare, oferind un nou algoritm pentru fluxul de ştiri, tab-uri separate pentru tweet-uri şi reply-uri şi chiar adăugarea de funcţii şi butoane noi precum sondaje de opinie.

Deşi reprezentanţii Twitter se feresc să comenteze asupra acestor informaţii, acest gen de modificări par a fi singurul mod în care platforma va putea să crească în viitor.

Citeşte şi Experiment ratat cu inteligenţă artificială al Microsoft pe Twitter. Un bot al companiei a devenit rasist în câteva ore

 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult