Twitter ar putea renunta la limita de caractere

30.09.2015
Twitter ar putea renunta la limita de caractere

Twitter este într-o continuă schimbare în ultima perioadă. Reţeaua de micro-blogging a implementat tot felul de funcţii noi în ultima perioadă, dar a şi renunţat la diverse limitări prezente încă de la începuturi. După extinderea spaţiului de text pentru mesajele personale, Twitter ar putea renunţa la limita de caractere de 140 de caractere pentru articolele publicate. Această schimbare ar putea duce la modificarea fundamentală a modului în care utilizatorii activează pe Twitter.

Limita de 140 de semne este probabil una dintre cele mai importante convenţii de pe Twitter. Aceasta încurajează creativitatea utilizatorilor pentru a transmite mesaje într-un spaţiu limitat şi totodată facilitează parcurgerea informaţiilor din fluxul de ştiri într-un mod foarte rapid. Desigur, faptul că link-urile şi numele utilizatorilor etichetaţi ocupă spaţiu în fiecare articol poate deveni frustrant pentru anumiţi utilizatori, însă fac parte din „cultura” Twitter, iar utilizatorii s-au obişnuit cu astfel de restricţii.

Este posibil ca un prim pas în extindera spaţiului pentru articole noi să fie lipsa contorizării acestui tip de conţinut (nickname-uri şi link-uri), fiind programată apoi eliminarea completă a limitei de caractere.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult