Twitter implementează funcţii comerciale cu butonul „Buy”

09.09.2014
Twitter implementează funcţii comerciale cu butonul „Buy”

Twitter a început să activeze pentru utilizatorii săi funcţia „Buy”, care permite cumpărarea de bunuri şi servicii direct din interfaţa reţelei de socializare. Astfel, serviciul va avea o prezenţă şi în domeniul comercial. Compania pare să fie dedicată acestei iniţiative, întrucât a pus la punct o infrastructură de plăţi avansată şi securizată.

Companiile pot acum să îşi promoveze produsele pe Twitter şi pot adăuga butonul „Buy” sub articolul publicat. Astfel, utilizatorii pot cumpăra produsele printr-o simplă apăsare de buton. Pentru a realiza cumpărături rapide de pe Twitter este necesară adăugarea detaliilor personale la contul de socialiare. Acestea sunt disponibile în noul tab „Payments and Shipping” şi stochează informaţii despre cardul de credit şi adresa de livrare. 

Plata se face prin intermediul Twitter, informaţiile despre card rămânând în posesia reţelei de socializare. Comerciantul primeşte doar banii şi adresa de livrare odată cu înregistrarea comenzii. Evident, Twitter nu a dezvăluit metodele de siguranţă implementate pentru a proteja aceste informaţii, însă foloseşte propriile servere pentru a securiza datele de pe conturi şi nu apelează la companii terţe.

Curios este faptul că funcţia Buy se îndepărtează cât mai mult de funcţiile sociale ale Twitter. Atunci când cumperi ceva, nu este creat un mesaj care să anunţe asta pe fluxul de ştiri personal şi nici nu există o opţiune dedicată în cazul în care doreşti să faci asta.

Butonul Buy va începe să apară pe Twitter în săptămânile următoare, actualizarea fiind activată treptat pentru utilizatori. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult