Un site de dating care acceptă doar „oameni frumoşi” a fost spart de hackeri, iar 1,1 milioane de conturi au fost compromise

26.04.2016
Un site de dating care acceptă doar „oameni frumoşi” a fost spart de hackeri, iar 1,1 milioane de conturi au fost compromise
Datele a 1,1 milioane de utilizatori ai site-ului de dating BeautifulPeople.com au fost compromise în urma unui atac informatic petrecut în decembrie 2015. La momentul respectiv compania care operează serviciul online a susţinut că a fost spart doar un server pentru teste. 
 
Însă, site-ul HaveIBeenPwned.com a descoperit că, în realitate, date reale erau găzduite pe serverul respectiv. 
 
Citeşte şi: STUDIU: 14% dintre utilizatori folosesc o singură parolă pentru toate conturile online
 
Informaţiile despre utilizatori care au ajuns pe internet includ: numele, adrese, preferinţele sexuale, numere de telefon, adrese de e-mail şi mesaje private. 
 
BeautifulPeople.com şi-a atras multe critici după ce a şters conturile a mii de persoane pe motiv că nu sunt suficient de atractive: 5.000 în 2010 şi 3.000 în 2015. 
 
 
Cei care doresc să îşi facă un cont trebuie, înainte ca acesta să fie activat, să fie consideraţi atractivi de un număr de membri ai site-ului. 
 
Acesta este al doilea caz recent în care un site popular de dating este compromis. Datele a circa 32 de milioane de utilizatori ai site-ului de întâlniri extraconjugale Ashley Madison au fost publicate online la jumătatea anului trecut. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult