Uniunea Europeană ar putea obliga Netflix şi alte servicii de streaming video să ofere mai mult conţinut local

20.05.2016
Uniunea Europeană ar putea obliga Netflix şi alte servicii de streaming video să ofere mai mult conţinut local

Netflix, Amazon Prime Video şi alte companii care oferă servicii de tip video-on-demand pe teritoriul Uniunii Europene ar putea fi obligate prin lege să-şi ajusteze oferta de conţinut, punând la dispoziţie mai multe producţii europene.

Potrivit Reuters, minim 20% din oferta de conţinut va trebui să fie constituită din producţii europene, listate la vedere pe website-urile şi în aplicaţiile folosite pentru accesarea serviciilor respective. Mai mult, Netflix şi alte companii similare care îşi oferă serviciile pe teritoriul Uniunii Europene vor fi obligate să investească până la 20% din veniturile obţinute în show-uri şi filme realizate de producători europeni.

În răspuns faţă de planurile Comisiei Europene, reprezentanţii Netflix au declarat că impunerea achiziţionării de conţinut local după criterii numerice ar putea determina companiile vizate să cumpere doar producţii ieftine până la atingerea cotei impuse, efectul fiind favorizarea conţinutului de slabă calitate. De asemenea, promovarea forţată a anumitor categorii de conţinut ar putea fi în dezavantajul utilizatorilor, compromiţând algoritmii responsabil cu alcătuirea sugestiilor personalizate de filme, realizate pe baza obiceiurilor de vizionare.

Pe lângă regulile impuse asupra tipului de conţinut furnizat, Uniunea Europeană ar putea impune şi bariere de vârstă mai stricte pentru a opri accesul minorilor la conţinut destinat pentru adulţi, distribuit prin intermediul YouTube şi alte servicii de conţinut. În plus, ar putea fi introduse criterii de restricţionare a accesului la conţinut în funcţie de regiune, împiedicând accesarea acestuia în afara zonei de audienţă ţintă.

Primul draft cu propunerile pregătite de Comisia Europeană ar putea fi publicat în data de 25 mai, urmând ca versiunea finală a acestora să intre în aplicare la o dată ulterioară. 

Vezi si Uniunea Europeană promite eliminarea restricţiilor geografice şi alte îmbunătăţiri ale mediului online

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult