Universul Star Wars invadează serviciile Google

24.11.2015

Google a dezvăluit un parteneriat cu Disney prin care va integra licenţa Star Wars în câteva moduri interesante în diversele sale servicii. Celebra licenţă de filme SF primeşte astfel integrare cu aplicaţii şi servicii web precum Chrome, Maps, Waze, Gmail, Calendar, YouTube şi altele, modificând câteva elemente de design folosind o schemă de culori la alegere: întunecată pentru fanii Sith şi luminoasă pentru cei care preferă ordinul Jedi.

Pentru a schimba întreaga interfaţă pe toate serviciile în acelaşi timp, nu trebuie decât să accesaţi link-ul google.com/starwars şi să alegeţi o parte. În stânga se găseşte ordinul Jedi, reprezentat de noul personaj Rey din noul film Sta Wras: The Force Awakens, iar în stânga sunt antagoniştii Sith, conduşi de Kylo Ren. Culorile vor fi modificate în funcţie de tabăra aleasă, iar anumite simboluri precum săgeata din Google Maps care reprezintă vehiculul personal atunci când este folosită funcţia de navigaţie pot fi schimbate în navete spaţiale: Tie Fighter pentru Sith şi X-Wing pentru Jedi.

Cei care caută pe Google.com formula introductivă a filmelor Star Wars „a long time ago in a galaxy far, far away” vor putea vedea rezultatele afişate în stilul textului de la începutul fiecărui episod al seriei. Toate link-urile sunt în continuare funcţionale, chiar dacă se mişcă pe ecran. Este o mică surpriză, asemănătoare cu altele pe care celebrul motor de căutare le-a integrat de-a lungul timpului pentru a marca diverse ocazii.

Parteneriatul dintre Google şi Disney nu se opreşte însă aici. Pe 2 decembrie, aplicaţia Star Wars de pe iOS şi Android va oferi tuturor utilizatorilor de Google Cardboard posibilitatea de a experimenta pentru prima dată universul filmelor în realitate virtuală. Disney a dezvoltat în cadrul ILMxLAB un mini-serial filmat la 360 de grade şi îl va lansa în decembrie exclusiv pe mobile. Acesta va avea legătură cu evenimentele din noul episod, The Force Awakens.

Suntem la mai puţin de o lună distanţă de premiera noului film Star Wars, iar entuziasmul fanilor creşte pe zi ce trece. Sunteţi pregătiţi de revenirea universului SF creat de George Lucas?

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult