Utilizatorii Chrome, păcăliţi cu o falsă extensie Adblock Plus care inserează şi mai multe reclame în pagini

În ciuda promisiunilor, filtrele de securitate implementate de Google pentru a opri răspândirea extensiilor abuzive în magazinul oficial Chrome Web Store nu funcţionează întodeauna, clonarea unei extensii foarte populară cum este Adblock Plus ducând la compromiterea a zeci de mii de dispozitive într-un timp foarte scurt.

Apărând drept creaţia unui dezvoltator numit Adblock Plus, extensia recomandată cu acelaşi logo şi nume ca originalul a fost descărcată de peste 37000 utilizatori Chrome, până să intre în vizorul companiei de securitate SwiftOnSecurity.

Potrivit comentariilor lăsate de cei care au instalat extensia buclucaşă, aceasta inserează reclame invazive în paginile web şi deschide numeroase tab-uri cu reclame nesolicitate. Nu doar incomode, reclamele afişate prezintă riscuri majore de securitate, facilitând răspândirea de malware.

Neplăcerile pot fi evitate dezinstalând cât mai repede extensia Adblock Plus, dacă există suspiciunea că aceasta nu îndeplineşte scopul pentru care a fost creată.

publicitate
închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat