Utilizatorii YouTube încarcă 72 ore de material video pe minut

22.05.2012
Utilizatorii YouTube încarcă 72 ore de material video pe minut

YouTube tocmai a împlinit 7 ani şi chiar dacă nu se bucură de notorietatea reţelei Facebook, succesul portalului de video-sharing este de necontestat.

Conform ultimelor date furnizate de Google, în fiecare zi sunt vizionate pe YouTube nu mai puţin de 4 miliarde clipuri video. De asemenea, utilizatorii activi încarcă pe YouTube în fiecare minut materiale video cât pentru 3 zile de vizionare neîntreruptă, conţinând filmări de amatori, videoclipuri şi înregistrări după tot felul de programe televizate.

Spre comparaţie, în luna ianuarie Google raporta încărcarea a 60 ore de material video pe minut, volum ce a ajuns în prezent la 72 ore. Fără îndoială, creşterea este datorată într-o bună măsură şi sosirii primăverii în emisfera nordică, ocazie pentru mai multe ieşiri la aer liber şi vacanţe cu momente interesante de filmat şi dat pe YouTube.

Chiar şi aşa, succesul de care se bucură YouTube este incontestabil, portalul numărând în prezent peste 800 milioane de vizitatori unici în fiecare lună, majoritatea având cont de utilizator înregistrat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult