Verifică-ţi contul de Gmail prin RSS

Verifică-ţi contul de Gmail prin RSS

În caz că nu ai mai folosit până acum RSS, e cazul să o faci. Asta dacă vrei să fii la curent cu noutăţile din domeniile care te interesează. Şi pentru început, poţi încerca fluxurile RSS go4it.ro. Iar dacă ai mai folosit RSS până acum e cazul să afli că sunt şi alte domenii în care această tehnologie îşi poate demonstra utilitatea. Verificarea mail-ului, de exemplu.

Nu orice cont sau serviciu de e-mail poate fi verificat pe bază de RSS. Trebuie să existe suport RSS din partea contului respectiv. Gmail al celor de la Google oferă suport RSS.

Ca să îţi verifici contul de Gmail prin RSS trebuie să introduci adresa de RSS pentru mesaje noi în clientul pe care îl foloseşti. Aceasta este http://mail.google.com/mail/feed/atom/unread/. Clientul RSS te va notifica de primirea mesajelor noi prin verificarea fluxului la intervalul de timp ales în program. Gmail oferă şi fluxuri RSS pentru label-uri: http://mail.google.com/mail/feed/atom/labelname/, unde în loc de labelname se trece chiar label-ul. De exemplu, dacă ai în Gmail un label numit Office, adresa fluxului va fi http://mail.google.com/mail/feed/atom/office/.

FeedDemon

Toate bune şi frumoase, însă pentru a te bucura de beneficiile RSS-ului din contul de Gmail există o condiţie. Trebuie să foloseşti un client RSS cu funcţie de autentificare. Adică unul care să îţi permită să introduci user-ul şi parola contului de e-mail. Astfel că, din păcate, această funcţie nu poate fi folosită în Google Reader, dar merge de minune în FeedDemon.

O alternativă la clienţii RSS, în scopul verificării RSS-ul din Gmail, o constituie browserele Web. Şi asta din două motive: browserele Web oferă suport RSS şi permit salavarea datelor de logare pentru conturile de e-mail. Aşa că dacă ai optat pentru salvarea în browser a user-ului şi parolei pe care le foloseşti pentru logarea în contul de Gmail, poţi foarte uşor să foloseşti Firefox, Internet Explorer sau Opera.

Gmail RSS Firefox

Urmărește Go4IT.ro pe Google News