Vodafone România, cea mai rapidă reţea mobilă potrivit testelor de viteză Ookla

19.12.2016
Vodafone România, cea mai rapidă reţea mobilă potrivit testelor de viteză Ookla

Potrivit testelor efectuate de utilizatorii de telefonie mobilă din România în ultimele şase luni cu ajutorul aplicaţiei Speedtest furnizate de Ookla, Vodafone România are cea mai rapidă reţea de telefonie mobilă din ţară.

Rezultatele a peste 500.000 de teste din al doilea şi al treilea trimestru al anului 2016, efectuate de utilizatorii de telefoane mobile din România compatibile cu tehnologia LTE arată că reţeaua Vodafone România oferă cele mai mari viteze de download şi de upload, precum şi cea mai mică latenţă în transmiterea datelor.

De la începutul anului 2016 şi până în prezent, compania Ookla a colectat peste 1,14 milioane de teste efectuate de utilizatorii de telefonie mobilă din România folosind aplicaţia Speedtest pentru a-şi verifica performanţa conexiunii mobile. Datele colectate arată că, de la începutul anului şi până în prezent, Vodafone România are cele mai bune rezultate, cu viteze de download cu cel puţin 15% mai mari decât ale oricărui alt furnizor de telecomunicaţii mobile de pe piaţă.

Rezultatele testelor au confirmat încă o dată că Supernet 4G+ este cea mai bună reţea din România, oferindu-le utilizatorilor noştri posibilitatea de a beneficia de servicii care se bazează pe cele mai noi tehnologii„, a declarat Ravinder Takkar, Preşedinte şi CEO al Vodafone România.

Aplicaţia Speedtest oferită de Ookla este cel mai popular benchmark pentru testarea vitezei de acces la internet din lume,  u peste nouă milioane de teste efectuate în fiecare zi şi peste nouă miliarde de teste înregistrate până în prezent. Platforma de date a companiei – Speedtest Intelligence, este un instrument de încredere pentru cercetare şi analiză, utilizat de către companii, universităţi şi agenţii guvernamentale în demersul lor de a înţelege pe deplin complexitatea serviciilor de internet, ţinând cont atât de regiune, cât şi de furnizor.

Testele pot fi efectuate pe speedtest.net, iar aplicaţia Speedtest poate fi descărcată pentru iOS, Android, MacOS, Windows, Apple TV şi Google Chrome.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult