Vom avea oare Internet în avion din 2008?

21.08.2007
Vom avea oare Internet în avion din 2008?

Unul dintre puţinele locuri unde nu există, de fapt nu mai există Internet, este în avion. S-a discutat intens în ultimii ani pe marginea acestui subiect, chiar dacă în urmă cu mai bine de un an existau oferte de servicii de acces Internet din partea unor companii aeriene, contra cost evident.

Ideea de bază este aceea de a oferi Internet wireless exact ca în marile aeroporturi, cafenele, etc. Un zbor peste Atlantic de peste 8 ore poate fi mult mai confortabil, mai puţin plictisitor, iar pentru unele persoane chiar profitabil, dacă ar exista acces la Internet. In preţul de aproximativ 1.000 $ ar putea intra o sumă modică pentru acest gen de servicii. Principalul prag în calea “legalizării Internetului în aer” este legat de securitatea zborului; de posibilele interferenţe cu frecvenţele de comunicaţie ale piloţilor cu turnurile de control.

Situaţia începe să se îmbunătăţească, totul pornind de la Panasonic, companie care lucrează la un sistem de acces la Internet din avion. Deja de la începului lui 2008, American Airlines, împreună cu Panasonic,  vor întreprinde o serie de teste cu soluţia la care se lucrează.

Printre ultimele companii care au oferit Internet în timpul zborului a fost Boeing, care, pentru 30$, oferea Internet nelimitat. Totuşi, soluţia lor nu a fost aşa de profitabilă cum s-a sperat, iar serviciile au fost oprite în august 2006. Cu un preţ de aproximativ 10$, Panasonic speră ca Internetul în avion să devină o prezenţă obişnuită, aşa cum se întâmplă în multe zone ale oraşelor dezvoltate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News