WhatsApp ar putea veni în curând şi pe web

15.12.2014
WhatsApp ar putea veni în curând şi pe web

WhatsApp este una dintre cele mai populare aplicaţii de mesagerie din spaţiul mobil, compatibilitatea sa cu o plajă largă de platforme asigurându-i un loc binemeritat pe telefoanele milioanelor sale de utilizatori. Totuşi, în ciuda popularităţii sale, fără un smartphone nu prea ai cum să intri în contact cu prietenii de pe WhatsApp. Acum că serviciul face parte din portofoliul Facebook, situaţia pare să se schimbe.

Se pare că se fac deja demersuri spre lansarea WhatsApp şi pe web pentru acces de pe orice computer direct din browser. Au fost descoperite referinţe în codul celei mai recente variantei a aplicaţiei de Android care sugerează existenţa noului „WhatsApp Web”. Conform AndroidWorld.nl, serviciul va oferi posibilitatea de a te loga şi conversa cu prietenii în browser, iar aceştia vor putea vedea în orice moment dacă foloseşti serviciul de pe web sau mobil.

Având în vedere că vorbim despre servicii Facebook, această funcţionalitate nu este deloc ieşită din comun. Mesageria Facebook poate să ofere astfel de informaţii de ani buni, cu mult înainte ca aplicaţia Messenger să fie lansată ca modul separat. Ce va primi WhatsApp şi nu există încă nici pe Facebook este posibilitatea de a diferenţia computerele cu Mac OS X şi cele cu Windows, cât şi capabilitatea de a te deloga de la distanţă de pe toate dispozitivele.

De asemenea curios este modul în care vor fi realizate autentificările în modulul web, întrucât WhatsApp este momentan dependent de numărul de telefon al utilizatorului. Se pare că instrucţiunile noi din WhatsAPI folosesc OAuth, sistem de securizare în mai mulţi paşi. Astfel, conectarea la WhatsApp Web ar putea fi imposibilă fără a avea la îndemână telefonul mobil.

Momentan autentificarea pe WhatsApp prin intermediul contului de Facebook nu este o opţiune, iar pagina care se zvoneşte a fi viitoarea variantă web a aplicaţiei, web.whatsapp.com, necesită autentificare cu un cont Google, însă nu trece de acest pas.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult