Windows Phone Marketplace a depăşit pragul de 60.000 aplicaţii

23.01.2012
Windows Phone Marketplace a depăşit pragul de 60.000 aplicaţii

După ce în urmă cu doar o lună a contorizat 50.000 de aplicaţii publicate, Windows Phone Marketplace a schimbat din nou viteza, reuşind să adauge nu mai puţin de 10.000 aplicaţii suplimentare în mai puţin de o lună.

Windows Phone Marketplace

Cu un ritm actual de aproximativ 400 aplicaţii noi aprobate în fiecare zi, Windows Phone Marketplace va depăşi bariera celor 100.000 aplicaţii în luna aprilie, sau chiar martie dacă tendinţele de creştere actuale se vor menţine.

Deşi mai este cale lungă până ce Windows Phone Marketplace va putea concura magazine de aplicaţii consacrate, ca Apple App Store şi Google Android Market, perspectiva este una încurajatoare pentru Microsoft. Spre comparaţie. Apple App Store numără în prezent peste 500.000 aplicaţii disponibile, iar în Android Market găsim peste 400.000 aplicaţii.

Dacă din punct de vedere al ofertei de aplicaţii lucrurile arată foarte bine, rămâne încă de văzut dacă şi oferta smartphone cu sistem de operare Windows Phone va reuşi să se ridice la nivelul aşteptărilor Microsoft. O contribuţie decisivă pentru succesul sau eventualul eşec al platformei Windows Phone 7 va fi adusă cu siguranţă de partenerul Nokia, companie care a pregătit de lansare o ofertă variată de telefoane bazate pe acest sistem de operare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News