Yahoo, acuzat că a adaptat funcţia de scanare anti-malware pentru spionarea conversaţiilor purtate prin mesaje email

06.10.2016
Yahoo, acuzat că a adaptat funcţia de scanare anti-malware pentru spionarea conversaţiilor purtate prin mesaje email

Oferită în scop benefic, spre a împiedica propagarea infecţiilor cu malware distribuit prin intermediul mesajelor email, funcţia de scanare pentru viruşi a serviciului Yahoo Mail ar fi putut servi şi unor scopuri clandestine, facilitând supravegherea mesajelor email.

Potrivit unor surse anonime citate de publicaţia New York Times, infirmate între timp de oficialii Yahoo, funcţia anti-malware a serviciului Yahoo Mail ar fi fost folosită sub ordin judecătoresc emis de autorităţile americane pentru a evidenţia mesaje conţinând anumite mostre de cod, considerat a fi folosit în mod „unic” de organizaţii teroriste străine.

Potrivit unui alt raport publicat de Reuters, citând surse din rândul angajaţilor Yahoo, personalul de securitate al companiei ar fi dezactivat programul de supraveghere imediat ce a fost descoperit. Există însă temeri că operaţiunile de supraveghere întreprinse de agenţia americană NSA a fost între timp extinse şi asupra altor categorii de conţinut fără notificarea opiniei publice, ipoteza fiind susţinută şi de senatorul american Ron Wyden.

Contactaţi pentru clarificării, oficialii Yahoo au refuzat să furnizeze mai multe detalii referitor la presupusul program de supraveghere email.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult