Yahoo confirmă încă o breşă de securitate: 1 miliard conturi de utilizator compromise

15.12.2016
Yahoo confirmă încă o breşă de securitate: 1 miliard conturi de utilizator compromise

Yahoo nu pare să scape de ghinion, la doar câteva luni după ultimul incident similar compania anunţând o nouă breşă de securitate care a lăsat descoperite mai mult de 1 miliard conturi email.

Aparent, fără legătură cu breşa de securitate apărută în luna august 2013 şi făcută publică în luna septembrie a acestui an, Yahoo confirmă furtul datelor de acces pentru de două ori mai multe conturi de utilizator. Deocamdată, investigaţia desfăşurată împreună cu sprijinul autorităţilor nu a putut scoate la iveală identitatea atacatorilor.

În afara parolelor de acces, printre datele sustrase s-ar mai putea regăsi numele utilizatorilor, împreună cu numărul de telefon şi adresa email, data naşterii şi întrebări de securitate folosite pentru accesarea contului în eventualitatea uitării parolei de acces. Totuşi, reprezentanţii Yahoo dau asigurări că printre informaţiile furate nu se regăsesc şi date ale cardurilor bancare.

Utilizatorii potenţial afectaţi de această nouă breşă de securitate sunt întâmpinaţi cu mesaje de avertizare, solicitând măsuri pentru securizarea contului de utilizator şi schimbarea parolei de acces.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult