Yahoo Mail introduce suport pentru trimiterea de mesaje criptate

Yahoo Mail introduce suport pentru trimiterea de mesaje criptate

Urmând anunţului făcut de Google în luna iunie, Yahoo promite că va introduce suport pentru criptarea mesajelor în sistem end-to-end, folosind tehnologii PGP bazate pe cheie publică de criptare.

Propus ca măsură complementară de siguranţă pentru protocolul SSL de comunicaţii securizate, suportul pentru protejarea mesajelor email folosind cheie publică de criptare face teoretic imposibilă descifrarea acestora, comunicaţiile transmise apărând în formă neinteligibilă pentru oricine reuşeşte să le intercepteze.În schimb, mesajele trimise în formă criptată sunt descifrate folosind o cheie privată aflată în posesia destinatarului. 

Potrivit Yahoo, sistemul introdus începând cu anul viitor va fi compatibil cu implementarea folosită de Google, încât utilizatorii Gmail şi Yahoo Mail vor putea comunica fără probleme prin mesaje criptate.

Yahoo Mail introduce suport pentru trimiterea de mesaje criptate

Totuşi, trebuie avut în vedere că deşi sistemul permite protejarea mesajelor de priviri indiscrete, comunicaţiile nu devin complet anonime. Câmpurile metadata conţinând subiectul mesajelor şi adresele email vor fi trimise în continuare necriptate, permiţând urmărirea schimburilor de mesaje între utilizatori. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult