YouTube Live pe mobil este disponibil acum pentru mai mulţi utilizatori

18.04.2017
YouTube Live pe mobil este disponibil acum pentru mai mulţi utilizatori

În ciuda faptului că Facebook a democratizat transmisiile live pe internet de pe smartphone, deschizând poarta către toţi utilizatorii, YouTube încă rămâne în urmă. Iniţial doar câteva canale mari aveau acces la transmisii live, iar de curând compania a oferit acces tuturor canalelor cu cel puţin 10.000 de abonaţi, însă această limită scade şi mai mult începând de astăzi.

În cazul în care deţineţi un cont de YouTube urmărit de peste 1.000 de abonaţi, aplicaţia pentru mobil va oferi capabilitatea de a putea iniţia transmisii live de oriunde. Având în vedere că serviciul de streaming care aparţine de Google/Alphabet oferă tuturor canalelor cu peste 10.000 de vizualizări posibilitatea de a monetiza conţinutul, este de înţeles motivul pentru care încă există asemenea reguli. În acelaşi timp, concurenţa oferă opţiuni din ce în ce mai atrăgătoare.

Recent, Facebook a adăugat capabilitatea de a iniţia transmisii live direct de pe computer, prin intermediul camerei web şi microfonului, iar Twitch oferă utilizatorilor un flux de ştiri pe care pot publica inclusiv clipuri video de tip Vlog, care a fost popularizat cu ajutorul YouTube. Este posibil ca în timp YouTube să elimine toate aceste reguli, însă momentan compania pare să menţină un statut de serviciu cu ceva mai multe pretenţii.

Cert este că livestreaming-ul nu dispare, chiar dacă nivelul de utilizare a mai scăzut în ultimele câteva luni. Se pare că utilizatorii abia acum se obişnuiesc cu ideea transmisiilor video în direct pe internet şi le folosesc atunci când sunt necesare, spre diferenţă de acelaşi moment al anului trecut, când toate fluxurile de ştiri erau pline cu live-uri fără scop.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult